I denne guide får du en komplet gennemgang af, hvordan bygningssnedker Jacob Carlsson bygger en skraldespandsskjuler med plads til tre affaldsbeholdere.
En skraldespandskjuler ved dit hus kan være en betydelig pænere løsning, end at skraldespandene står for sig selv i forhaven. Og faktisk er der endnu flere fordele ved at bygge en skjuler til dine affaldsbeholdere.
Udover at gøre dit udendørs område mere pænt og præsentabelt, kan et renovationsskjul nemlig også hjælpe med at reducere lugtgener og holde skadedyr væk.
Før du bygger dit affaldsskjul, er det vigtigt at tænke design og byggeprojekt igennem.
Hvor skal affaldsskjuleren placeres?
Hvilke materialer skal skraldespandsskjuleren bygges af?
Hvad for en farve passer bedst til huset?
Vil jeg bygge fra bunden eller samle en forberedt model?
Disse relevante overvejelser bør du gøre, inden du går i gang med selve projektet.
Jacob Carlsson vælger at bygge en samleklar model, hvor fagene mellem stolperne i jorden er klar til montering. Dette gør byggeprocessen en smule lettere, da skruer, beslag, stolper og fag passer sammen og blot skal samles og støbes fast.
Når du ved, hvor din skraldeskjuler skal stå, markeres stolpernes placering, inden der bores huller i jorden. Jacob Carlsson borer det første hul med et pælebor og markerer ud fra dét, hvor de næste huller skal bores. Dette gør processen lettere og resultatet mere præcist.
Når du har boret dine jordhuller, sættes stolperne løst i jorden. Montér nu beslagene på stolperne, hvorefter fagene monteres med en skruemaskine.
Skjuleren er nu samlet, men ikke færdigmonteret, da der skal vages ud og støbes.
Før du støber stolperne fast, er det vigtigt, at skraldeskjuleren er i vater og lod. Vær grundig i denne proces, da skjuleren ikke kan justeres, når først stolperne er støbt.
Når du har sikret, at skraldeskjuleren er i vater og placeret som ønsket, kan du afstive konstruktionen med nogle lægter eller stykker resttræ, som bankes ned i jorden og holdes fast ved skraldeskjuleren med en skruetvinge.
Før stolperne støbes fast, fyldes et lag grus eller sand i hullet under og omkring stolpen. Dette gør, at vand kan løbe af stolpen, hvilket er særligt vigtigt, hvis du bygger med træstolper.
Bland nu stolpebeton og fyld alle huller op med beton – op til ca. 5 cm. under jordoverflade. På denne måde sørger du for du, at der er plads til evt. belægning, uden betonstøbningen bliver synlig.
Afvent nu, at betonen tørrer og fjern først afstivningen herefter.
Din skraldeskjuler er nu færdig og klar til den sidste finish med belægningslag, som skraldespandene kan stå på.
Med de nyeste krav til affaldssortering i de danske kommuner kan en skraldespandskjuler også hjælpe med at sikre, at du sorterer dit affald korrekt i de nye spande. De nye krav betyder, at kommunerne skal kræve, at husholdninger sorterer deres affald mere omhyggeligt for at reducere mængden af affald, der ender på lossepladserne eller som restaffald.
Det vil nu være nødvendigt for danske husholdninger at sortere affald i mindst 10 forskellige fraktioner. En skraldespandskjuler kan hjælpe med at holde affaldsbeholderne adskilt og organiseret, hvilket kan gøre sorteringen af affald nemmere og mere effektiv.
En skraldespandskjuler kan også hjælpe med at forbedre udseendet af dit hjem. Der findes mange forskellige stilarter og designs, der kan matche dit hjem og have, og nogle skjulere kan endda fungere som en ekstra opbevaringsløsning til haveredskaber eller cykler.
I XL-BYG forhandler vi et bredt udvalg af skjulere til affaldsspande, og besøger du din lokale forretning, kan du få rådgivning til lige netop dit projekt.