Videoopskrift
Opskrift: Grillet madbrød med sesam, salt og krydderurter
Prøv dette lækre madbrød på grill - det er nemt, billigt og smager himmelsk.
Videoopskrift
Prøv dette lækre madbrød på grill - det er nemt, billigt og smager himmelsk.
Se vores store udvalg af forskellige typer grill her
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny
Der er mange grunde til at bage brød på sin grill! Først og fremmest bliver brødet sprødt og lækkert, og med de rette krydderurter samt salt og sesamfrø opnås en fantastisk smag – uden det koster en bondegård. Prøv denne lækre opskrift på madbrød, som nemt kan laves på grill både i hverdagen og til fest. Se hvordan du gør i videoen ovenfor, eller læs opskriften her på siden.
6-8 personer
Forvent ca. 12 timers forberedelsestid samt 30 minutters ekstra tid til hævning. Tilberedningstiden er 20-30 minutter ved 225-250° C.
Du skal bruge en grill, en grillpande og udstyr til at kontrollere brødet undervejs.
10 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk flydende honning
500 g hvedemel af typen Tipo 00 eller Manioba
10 g salt
0,5 dl smagsneutral olie til at smøre stegepanden
1-2 spsk sesamfrø
0,5 spsk flagesalt
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt efterfølgende honning. Rør blandingen rundt, til det hele er opløst
Mel og salt blandes sammen og røres i dejen lidt ad gangen, så dejen får en jævn og ensartet konsistens. Lad nu dejen hvile i 15 minutter.
Ælt dejen på højeste hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, så dejen bliver blank og ensartet. Det er vigtigt, at dejen er våd og smidig.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskab.
Dagen efter tages dejen ud af køleskabet for at hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
Smør nu en kold stegepande med den smagsneutrale olie. Dejen vendes efterfølgende ud i panden.
Smør også dejen med olie og tryk den ud med fingrene, så dejen fylder hele stegepladen. Fordel nu sesamfrø, flagesalt og evt. krydderurter.
Klargør grillen og tænd for indirekte varme. Bruger du kulgrill, skal du anvende kul svarende til ca. 2/3 fyldt grillstarter.
Forvarm grillen under lukket låg i ca. 10-15 minutter, til grillen er 225-250° C.
Sæt stegepanden med dejen i på indirekte varme i grillen. Bag brødet i 20-30 minutter.
Brødet er færdigt, når overfladen af brødet er gylden og sprød. Bunden kan kontrolleres med en palet – og det er en god idé et kigge nogle gange under bagning for at sikre, at bunden ikke brændes.
Skær brødet i skiver eller store tern og servér med den ønskede ret eller tilbehør.