Artikel
Hvilken dørkarm skal jeg vælge?
Når det er tid til at skifte dør og dørkarm ud, er det vigtigt at vælge rigtigt. Tænk blot på, hvor mange gange i løbet af en dag, vi åbner og lukker en dør, og hvor meget den ofte skal kunne holde til.
Artikel
Når det er tid til at skifte dør og dørkarm ud, er det vigtigt at vælge rigtigt. Tænk blot på, hvor mange gange i løbet af en dag, vi åbner og lukker en dør, og hvor meget den ofte skal kunne holde til.
Dørkarmen er ikke kun en nødvendig del, men også essentiel i forhold til at udnytte dørens kvaliteter. Med den rette dørkarm kan du øge komforten i hverdagen og få det bedste samlede resultat.
Udover at dør og dørkarm skal passe sammen i designet, er kvalitet og funktionalitet også optimalt at få matchet. En dør med høj lydisoleringsevne er ikke meget værd, hvis dørkarmen ikke understøtter dette. Vælg en dørkarm med samme evne som døren. Alle Swedoors Advance-line dørkarme har fx integrerede tætningslister, hvorved der opnås en markant støjreducerende effekt. Sammen med en støjreducerende dør vil du kunne øge komforten i boligen betragteligt, idet lydniveauet fra rum til rum mindskes.
Går du efter noget mere standardiseret, kan du vælge en dørkarm fra Swedoor Clever-line. Men hvad er det helt præcist, forskellen er mellem de to serier fra Swedoor?
Swedoor Clever-line er, hvad man kan definere som en standard dørkarm. Den er først og fremmest prisvenlig med jævn kvalitet og helt standard design.
Er du på udkig efter højere kvalitet både i forhold til holdbarhed og funktionalitet, er det Advance-line serien, du skal fokusere på. De forskellige modeller i serien har hver deres særlige funktionsmæssige fordele. Fælles for alle karmene i serien er, at de har fået en forskønnende overfladebehandling, så du undgår knastudtræk, og at de er støjreducerende grundet de nye tætningslister.
Hvis den sidste finish er essentiel i dit valg af dør og dørkarm, bør du dermed tage skridtet videre fra standardkarm til Swedoor +Karm. Bliv klogere på egenskaberne herunder.
Swedoor +Karm er et stærkt alternativ til standarddørkarmen. Den er knastfri, hvilket betyder et flottere finish, der holder i mange år. Uden knastudtræk vil lakken nemlig ikke misfarves af de naturlige knaster, der normalt kan opstå i produkter af naturtræ.
Derudover er +Karmen særligt påskønnet for dens støjreducerende effekt, der bidrager til øget komfort i indemiljøet. Den integrerede tætningsliste giver en eksklusiv føling, da døren ikke smækker med en hul lyd og fx ikke står og klapper ved gennemtræk, som du kan opleve med standardkarme.
Fordele ved +Karm frem for standardkarm - kort opsummeret:
Integreret tætningsliste dæmper støj og øger komfort
Vedligeholdelsesfri i mange år
Behøver ikke yderligere overfladebehandling
Fri for grimme knastudtræk
Swedoor Flex+Karm besidder de samme gode egenskaber som Swedoor +Karm, men adskiller sig med dens flexgerigter. Som navnet antyder, er denne karmtype en fleksibel løsning, som kan absorbere en eventuel skævhed i væggen.
Gerigterne er den del, som skaber en ramme rundt om selve dørkarmen. Altså den del, som kan ses ud i rummet. Netop fordi gerigter er synlige, er det vigtigt at vælge ikke blot dørkarme og dør, som passer sammen, men også at tænke gerigterne ind i det visuelle udtryk.
Vælger du Swedoor Flex+Karm, har du en to-i-en løsning, der både stiller det funktionelle og æstetiske behov. De justerbare gerigter fås til vægge i flere forskellige tykkelser, og du kan vælge imellem en almue eller glat profil, alt efter hvad der passer bedst til din indretning.
Det sidste, du skal overveje, når du isætter nye døre og karme, er fodlister og bundstykke.
Begge dele er som gerigterne med til at fuldende dørløsningen.
Fodlisterne er den nederste del, hvor alt samles ned mod gulvet. De leveres i glat eller almue. Ligesom almindelige lister hjælper en fodliste med at skabe en pæn overgang mellem dørkarm og gulv.
Med nogle fodlister kan du desuden samtidigt skjule ledninger elegant i et hulrum bag på listen. Fodlisterne monteres, afmonteres og genmonteres nemt med clips, så du slipper for reparation af søm- eller skruehuller.
Bundstykker fra Swedoor leveres som standard i bøg, men fås også i ask, eg, valnød og mahogni. Du kan vælge imellem fire typer.
I dag vælger flere dog helt at udelade bundstykket og i stedet blot lade gulvbelægningen fortsætte mellem to rum. På den måde skabes en let og elegant overgang, og der er heller ikke noget at snuble over for små barnefødder.