XL-BYG logo

Artikel

Installationer og materialer i køkkenet

Få gode råd til, hvad du skal tænke på i forbindelse med installationer og valg af materialer i dit nye køkken. Læs mere her.

Det ser altid pænt ud at indbygge og skjule vandførende installationer. Problemet er bare, at du ikke med det samme opdager utætheder, som kan medføre råd- og svampeskader.

Inspicer installationen

Selv om installationerne er skjult, er det derfor en god idé at sikre sig, at rørene relativt nemt kan inspiceres. Blandingsbatteriet ved køkkenvasken kan med fordel placeres på væggen, så samlinger mellem bordplade og blandingsbatteri undgås.

Blandingsbatteriet bør være forsynet med en svingbar tud og placeret så højt, at du kan få en spand ind under.

Vægbeklædning

Det er dejligt nemt at gøre rent, når der er fl iser på væggene. Du skal bare huske på, at fugernes farve og udformning betyder meget for helhedsindtrykket. Mørke, brede fuger giver en netvirkning af fladen, mens smalle hvide fuger giver en mere rolig fladevirkning.

Gulve

Her står valget som regel mellem bræddegulve, linoleum eller fliser/klinker. Flise-/klinkegulve er meget smukke, bare du er klar over, at sådanne gulve er hårde at gå på, og alt hvad du taber, går i stykker. Hvis der ikke er gulvvarme, virker et flise-/klinkegulv koldt og er derfor ikke så egnet for familier med små børn.

Lys

Lys under overskabe skal placeres så yderligt som muligt for at undgå irriterende reflekser fra bordpladen. Loftlys skal lyse ved siden af dine skuldre eller et lille stykke foran dig selv, så du får lyset uhindret ned på bordpladen. Undgå kraftigt centralt placeret loftlys, da du næsten altid kommer til at skygge for dig selv.

Udsugning

Når du vælger en emhætte, skal den kunne skifte luften 10-20 gange i timen. Husk, at snævre, lange rør fra emhætten giver mest støj.

ANDRE HAR OGSÅ LÆST

ANDRE HAR OGSÅ SET