Opskrift
Opskrift: Grillkylling med bagte grøntsager og græsk yoghurtdressing
Se hvordan du nemt laver grillkylling med bagte grøntsager, der kan dyppes i en lækker græsk yoghurtdressing.
Opskrift
Se hvordan du nemt laver grillkylling med bagte grøntsager, der kan dyppes i en lækker græsk yoghurtdressing.
Se vores store udvalg af grill og tilbehør her
Det behøver ikke være raketvidenskab at lave dejlig mad. Brug grillen og tryl nemt og lækkert dine livretter frem til hverdag og fest. Her får du opskriften på grillkylling med bagte grøntsager og hjemmelavet dressing.
Ingredienser til 4 personer:
Kylling ca. 1200 g
Salt og Peber
Bagte grøntsager:
Buketter af 1/2 broccoli
4 stk. forårsløg
1/2 fennikel
1 bundt asparges
2 rødløg
2 røde snackpeber
Olie, salt og peber
Græsk yoghurtdressing:
400 ml græsk yoghurt
1 spsk. olivenolie
Skal & saft af 1 lime
Basilikum
1 fed hvidløg
Salt og peber
Krydr kyllingen med salt og peber.
Sæt kyllingen godt fast på rotisseriet, så det holder godt på lår og vinger.
Placer en drypbakke under kyllingen.
Grill kyllingen midt i grillen i
ca. 65-70 min. ved 200-220 grader indirekte varme.
Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen i brystkødet er ca. 78 grader.
Lad hvile i ca. 10 min inden udskæring
Rødløg, broccoli, forårsløg, fennikel, rød snackpeber og asparges skæres i rustikke stykker, og vendes med olie, salt og peber.
Fordel langs kanten af en bred drypbakke, så der er plads til, at kyllingen kan dreje rundt på rotisseriet.
Erstat den tomme drypbakke med grøntsagsbakken ca. 20 min. før, kyllingen er færdig.
Rør olivenolie, limesaft, limeskal, presset hvidløg og snittet basilikum i yoghurten.
Krydr med salt og peber.
Ønskes mere farve på kyllingen og grøntsagerne, kan der tændes for bagbrænderen de sidste 5-10 min. Husk at vende grøntsagsbakken, hvis du tænder for bagbrænderen.