XL-BYG logo

Opskrift

Opskrift: Grillpizza

Hvad er bedre end en pizza med sprød bund og dit yndlingsfyld? Lav pizza på en pizzasten i din grill og opnå det sprødeste resultat.

Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af bagningen på din pizzabund, er det oplagt at prøve at bage den i grillen. Her er en opskrift på en sprød og dejlig grillpizza med fyld for enhver smag.

Bag pizzaen på grillen

Ingredienser til pizza og forskelligt fyld:

Pizzadej:

  • 550 g type ‘00’ mel

  • 300 ml lunt vand

  • 12 g salt

  • 12 g gær

  • 2 spsk. olivenolie

  • Durummel til udrulning af pizza

Tomatsauce:

  • 400 g hakkede/flåede tomater (1 dåse)

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 fed hvidløg presset

  • 1 tsk. salt (5 g)

  • 1 spsk. brun farin (10 g)

  • Lidt sort peber

Fyld 1:

  • Klassisk med tomat sauce, mozzarella, parmesan og hakket basilikum

Fyld 2:

  • Tomat sauce, skinke, cherrytomater, pepperoni og mozzarella

Fyld 3:

  • Tomat sauce, pepperoni, mozzarella, gorgonzola og rucolasalat

Tomatsauce

Blend alle ingredienserne, til saucen er lind.

Pizzadej

  1. Bland vand, gær, salt og olie.

  2. Tilsæt mel, og ælt til dejen bliver fast.

  3. Skær dejen i 4 stykker og rul til boller.

  4. Kom bollerne på en plade med bagepapir, og dæk med et viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.

  5. Når dejen er hævet, udrulles pizzadejen på durummel.

  6. Kom den udrullede dej på et stykke bagepapir, der tilklippes, så det passer til pizzastenen.

  7. Kom til sidst det ønskede fyld på pizzaerne.

Tilberedning

  1. Placer pizzastenen midt i grillen, og varm derefter grillen op til ca. 300 grader ca. 10-15 min., før pizzaerne skal på grillen.

  2. Sluk nu for brænderne hvorpå pizzastenen er placeret, så der kommer indirekte varme.

  3. Bag pizzaerne i ca. 10-15 min.

  4. Tjek løbende pizzaerne ved at løfte dem med en pizzaspade.

  5. Pizzaen er færdig, når bunden er sprød og osten er gylden.

Tip

Ved koldhævet pizzadej bruges en lille smule mindre gær og koldt vand. Lad derefter dejen hæve i køleskabet i ca. 24 timer.

ANDRE HAR OGSÅ LÆST

ANDRE HAR OGSÅ SET