Opskrift
Opskrift: Grillpizza
Hvad er bedre end en pizza med sprød bund og dit yndlingsfyld? Lav pizza på en pizzasten i din grill og opnå det sprødeste resultat.
Opskrift
Hvad er bedre end en pizza med sprød bund og dit yndlingsfyld? Lav pizza på en pizzasten i din grill og opnå det sprødeste resultat.
Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af bagningen på din pizzabund, er det oplagt at prøve at bage den i grillen. Her er en opskrift på en sprød og dejlig grillpizza med fyld for enhver smag.
Ingredienser til pizza og forskelligt fyld:
Pizzadej:
550 g type ‘00’ mel
300 ml lunt vand
12 g salt
12 g gær
2 spsk. olivenolie
Durummel til udrulning af pizza
Tomatsauce:
400 g hakkede/flåede tomater (1 dåse)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg presset
1 tsk. salt (5 g)
1 spsk. brun farin (10 g)
Lidt sort peber
Fyld 1:
Klassisk med tomat sauce, mozzarella, parmesan og hakket basilikum
Fyld 2:
Tomat sauce, skinke, cherrytomater, pepperoni og mozzarella
Fyld 3:
Tomat sauce, pepperoni, mozzarella, gorgonzola og rucolasalat
Blend alle ingredienserne, til saucen er lind.
Bland vand, gær, salt og olie.
Tilsæt mel, og ælt til dejen bliver fast.
Skær dejen i 4 stykker og rul til boller.
Kom bollerne på en plade med bagepapir, og dæk med et viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Når dejen er hævet, udrulles pizzadejen på durummel.
Kom den udrullede dej på et stykke bagepapir, der tilklippes, så det passer til pizzastenen.
Kom til sidst det ønskede fyld på pizzaerne.
Placer pizzastenen midt i grillen, og varm derefter grillen op til ca. 300 grader ca. 10-15 min., før pizzaerne skal på grillen.
Sluk nu for brænderne hvorpå pizzastenen er placeret, så der kommer indirekte varme.
Bag pizzaerne i ca. 10-15 min.
Tjek løbende pizzaerne ved at løfte dem med en pizzaspade.
Pizzaen er færdig, når bunden er sprød og osten er gylden.
Ved koldhævet pizzadej bruges en lille smule mindre gær og koldt vand. Lad derefter dejen hæve i køleskabet i ca. 24 timer.