Denne opskrift er bragt i samarbejde med Napoleon
Pil de yderste blade af rosenkålene, hvis nødvendigt, og skær dem i halve.
Hæld dem i et ildfast fad eller en drop-in bradepande.
Drys med olivenolie, salt og peber.
Skræl de grøntsager, der skal skrælles og skær dem i passende stykker - ca. 2x2 cm. OBS: Rosenkålene hygger sig i fadet og skal ikke bruges i denne del af opskriften. Du kan bruge andre grøntsager end dem, vi har valgt men vær sikker på at de er skåret i nogenlunde lige store stykker og at de bliver færdig på samme tid.
Hæld dem alle i en skål.
Tilfør en god sjat olivenolie, salt og peber.
Ryst det godt sammen i skålen.
Tilføj evt. bacon hvis du ønsker lidt kød i retten.
Sæt din rotisserikurv på rotisseriet.
Hæld blandingen op i din rotisserikurv og luk kurven.
Indstil din grill, så du griller ved indirekte varme. Her har vi slukket for den midterste brænder – altså brænderen under det sted, hvor rotisserikurv og dit ildfaste fad skal stå. Grillen skal være ca. 200°C. Brug evt. bagbrænderen, hvis du har det på din grill.
Når grillen er klar, kommer du rotisserikurven på grillen.
Stil fadet med rosenkålene under kurven.
Tænd for rotisserimotoren og grill det hele i grillen i 20 minutter med lukket låg.
Åben låget og sluk for rotisseriet.
Hæld din ahornsirup over rosenkålene.
Bland sirup og rosenkål ved at ryste det sammen i fadet.
Stil fadet tilbage under rotisserikurven, start rotisseriet og luk låget.
Efter yderligere 15-20 minutter er dine grønsager og rosenkål ved at være færdige. Grøntsagerne skal være møre men have en lille smule bid indeni.
Server evt. med kød eller alene som en lækker vegetarisk ret.