Opskrift
Opskrift: Mørbrad a la creme med krydderurter
Nem og lækker opskrift på grillet mørbrad a la creme med krydderurter til en god grillaften.
Opskrift
Nem og lækker opskrift på grillet mørbrad a la creme med krydderurter til en god grillaften.
Er der noget, der holder, så er det da en god og saftig mørbrad. Er der noget, der kan slå det, så skulle det da lige være grillet mørbrad! Her får du en opskrift på mørbrad over grill med dejlige kartofler og en cremet svampesauce til.
Ingredienser til 4 personer:
1 svinemørbrad
Salt og kværnet peber
Olie til grill
800 g forkogte små kartofler med skind
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
250 g svampe, f.eks. østershatte, brækket i mindre stykker
1 løg skåret i tynde strimler
Lidt olivenolie
2,5 dl hønsebouillon
250 g creme fraiche 38%
Evt. maizena jævner
Salt og kværnet peber
Citronsaft
Krydderurteblanding f.eks. frisk kørvel, persille og estragon
Revet citronskal
Del mørbraden i portionsstykker og tryk dem let flade. Pensel dem med olie og drys med salt og peber - sæt dem til side. Vend kartoflerne med olivenolie samt salt og peber. Fordel kartoflerne i en alubakke og rist dem yderst på grillen under låg i ca. 20 min. til de er gyldne.
Sæt en støbejernspande direkte på grillen og lad den blive varm. Rist svampene og løgene på panden til de er let gyldne. Hæld bouillon over og lad saucen koge op. Tilsæt creme fraiche og kog saucen sammen til den tykner lidt – jævn evt. med maizena. Smag saucen til med salt, peber og lidt citronsaft.
Lad steakristen blive godt varm i grillen. Grill mørbradbøfferne direkte på steakristen i ca. 3 min. på hver side. Anret de grillede mørbradbøffer i panden med saucen. Drys med revet citronskal og hakkede krydderurter. Server med ristede kartofler.
Kartoflerne kan også tilberedes rå i grillkurv sat på et rotisserispyd. Vend dem med olie og krydderier, og grill dem i ca. 50 min. til de er møre. Vend kun mørbradbøfferne én gang, så bibeholder du det fine grillmønster.