Opskrift
Opskrift: Ølbraiserede svinekæber
Guide til helt møre svinekæber, som har søbet i grøntsager, bær, svampe og lækker øl.
Opskrift
Guide til helt møre svinekæber, som har søbet i grøntsager, bær, svampe og lækker øl.
Se vores store udvalg af grill og tilbehør her
Denne opskrift er bragt i samarbejde med Napoleon
700 g svinekæber (renset og klar)
1 øl (gerne en halvmørk øl)
150 bacon (i skiver, skåret i små stykker)
1 knoldselleri (skåret i firkanter)
4 gulerødder (skåret i stykker)
1 porrer (skåret i stykker)
6 fed hvidløg (eller 2 solo hvidløg)
3 portobellosvampe (skåret i stykker)
1 kvist timian
40 g smør
150 g brombær (eller anden sød/syrlig bær)
3 æbler (skåret i tern)
100 g hvedemel
vand
salt & peber
Gør grillen klar ved at tænde for brænderne i den ene side og luk grilllåget. Det er der, du senere skal brune dine svinekæber af.
Hvis din grill har en SIZZLE ZONE™, så tænd den på fuld varme og placér en wok derpå. Alternativt kan du tænde for alle grillens bundbrændere på fuld varme og placere din wok inde i grillen. Sørg for at wokken varmes godt op.
Imens grill og wok varmes godt op, skal du snitte alle dine svampe og grøntsager (ikke æblerne) og pudse svinekæberne.
Kom smørret i wokken og svits svinekæberne kort deri. De skal stort set bare vendes med smørret, da formålet kun er at melet senere skal kunne sidde fast.
Tag svinekæberne af wokken og læg dem ind i grillen over de tændte brænderør. Her skal de have flotte grillstreger.
Krydr dem med salt og peber.
Imens svinekæberne får grillstriber i grillen, svitses svampene kort i wokken og krydres med salt og peber.
Tag svampene af wokken og gem dem til senere i en skål eller et fad.
Svits bacon i wokken og kom herefter hvidløg i.
Rør godt rundt.
Tilfør selleri, gulerødder, porre og timian.
Rør rundt og lad det hele få lidt farve i wokken.
Svinekæberne tages af grillen og lægges i en foliebakke eller et fad.
Drys svinekæberne med mel på begge sider ved at bruge en si. Det hjælper til at jævne saucen senere.
Lad melet trække lidt ind i svinekæberne i et par minutter.
Hæld 50-60 cl. af øllen i wokken.
Læg herefter svinekæberne tilbage i wokken og tryk dem gerne lidt ned i øl- og grøntsagsblandingen.
Hæld vand over så det lige præcis dækker kød og grøntsager.
Krydr med salt og peber.
Indstil grillen til 130-140°C. og indirekte varme. Dvs. at du holder brænderne slukket i det område, hvor du vil placere din wok, og tænder for de øvrige brændere.
Når wokkens indhold koger på SIZZLE ZONE™, så skal wokken sættes ind i grillen.
Herefter skal blandingen med svinekæberne bare braisere i ca. 90 minutter til kæberne er godt møre.
Når der mangler en halv time skal æbletern, brombær og de svitsede svampe i wokken. Bland det godt sammen.
Når hele blandingen med de tilsatte æbletern, brombær og svampe har fået den sidste halve time, skal det hele smages til med salt og peber. Herefter er du færdig og hele terrassen skulle gerne dufte af lækre ølbraiserede svinekæber.
Server kartoffelmos eller måske ris til. Velbekomme.