XL-BYG logo

Opskrift

Opskrift: Pizza med pancetta, squash og røget ost på grillen

Lav en lækker langtidshævet Pizza pancetta, zucchine e scamorza affumicata direkte på grillen.

Er du glad for en sprød og rustik pizza? Så skulle du give dig i kast med at bage pizzaen i grillen. Her har du opskriften på en grillet Pizza Pancetta med en sprød bund og en blød og dejlig smag.

Grillet Pizza Pancetta

  • Forberedelse: 30 minutter + tid til hævning af dej

  • Tilberedning: 16-20 minutter

  • Grilltemperatur: 220 grader

  • Grillmetode: Indirekte

  • Udstyr: Pizzasten

Ingredienser til 4 pizzaer:

Dej

  • 5 dl vand

  • 1 spsk. salt

  • 1 kg hvedemel

  • 50 g gær

Fyld

  • 250 g squash

  • 250 g scamorza affumicata (eller anden røget smelteost)

  • 200 g pancetta tesa stagionata i meget tynde skiver (saltet bacon, ikke røget)

  • 10 squashblomster

Tilsættes lige inden servering:

  • Ekstra jomfruolivenolie

  • Friskmalet sort peber

I køkkenet

  1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine. Læg dejen i en skål dækket med film. Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.

  2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet. Form den til kugler á omkring 120 g.

  3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.

  4. Skyl squashene, og skær dem i tynde skiver på langs med skræl.

  5. Skær scamorzaen i skiver.

  6. Riv pancettaen i mindre stykker med fingrene, eller skær den i fine, tynde skiver med en skarp kniv.

Ved grillen

  1. Forbered grillen til direkte varme - ca. 220 grader. Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der omtrent svarer til en halvfuld grillstarter.

  2. Rul dejen ud i en pæn oval form, når den er hævet, som den skal. Bag den kort over direkte varme – til den får en let sprød overflade. Tag den derefter af grillen.

  3. Forbered grillen til indirekte varme. Stil din pizzasten på risten, og lad den forvarme i ca. 15 minutter.

  4. Hæld lidt olivenolie på den let bagte bund. Fordel squashskiverne på den ovale bund. Tilsæt nogle skiver scamorza og nogle strimler pancetta.

  5. Læg den ovale pizza på den varme sten. Luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde.

  6. Tilsæt til sidst nogle dråber olivenolie og sort peber, og pynt evt. pizzaen med squashblomster.

Pizza på grillen med squashblomster

Tip

  • Brug durummel og hvedemel tipo 00, som har et højt indhold af gluten og er malet fint, i dejen. Det giver pizzaen en lækker og sprød skorpe.

  • BEGRÆNS DIG – brug maks. 4 ingredienser til toppings.
    På den måde kommer hver ingrediens til sin ret, og samtidig er der bedre mulighed for at hele pizzaen bliver bagt, da for meget fyld kan ødelægge bagningen.

  • Hvis du ikke har et indbygget termometer i din grill eller i tvivl med temperaturen kan du med fordel investere i en varmemåler, som kan måle strålevarmen.
    På den måde kan du altid se hvornår din grill er klar, og i nogle situationer undgå at brænde pizzaen helt af ved for høj varme.

  • Hvis du bliver fuldstændig bidt af at lave pizza på grillen kunne det være du skulle overveje en pizzaovn til din terrasse.
    Du kan både lave dem selv, men de kan også købes færdige.
    Det smarte ved en stenovn er at udover pizza, kan den bruges til meget forskelligt madlavning. Det at den ofte står på terrassen eller i haven, gør at man kan kombinere madlavning og hygge på terrassen på samme tid. Der findes også gas-pizzaovne, som også nemt kan få en plads på terrassen.

Kilde opskrift: Weber®

ANDRE HAR OGSÅ LÆST

ANDRE HAR OGSÅ SET