XL-BYG logo

Grill- & Stegetermometre

21 produkter

Viser 21 ud af 21 produkter

At grille er både en let og hyggelig måde at tilberede sin mad på. Det kan dog være svært at vurdere, hvor lang tid en steg skal have i grill kontra i ovn, eller hvornår f.eks en kylling er færdig på rotisseriet. Her kan et stegetermometer være ideelt at anvende.

Digitalt stegetermometer - til dig der vil holde øje med maden fra sofaen

Vores udvalg af digitale stegetermometre hjælper dig med at opnå det perfekte resultat hver gang, uanset om du er i køkkenet, på terrassen med en drink i hånden eller slapper af i sofaen.

Med et stegetermometer med bluetooth fra eksempelvis Weber og GrillGrill kan du nemt monitorere madens kernetemperatur via en smart app på din telefon, og få besked når kødet er klar, hvilket gør din grillaften både fleksible, behagelig og præcis.

Manuelt stegetermometer – til dig der nyder personlig tilberedning

Vores brede udvalg af manuelle stegetermometre kombinerer den klassiske stemning ved grillen med smagfuld og veltilberedt mad.

Foretrækker du at holde øje med tilberedningen manuelt, kan vores traditionelle trådløse stegetermometre som viser temperaturen direkte på et analog eller digital display, være det rette for dig.

Ønsker du undgå at stikke hul i kødet, kan et infrarødt termometer med pistolgreb, eller et fastmonteret termometer give dig en hurtig temperaturindikation og lade dig mestre grillmadens kunst, uden direkte kontakt med kødet.

Hvordan bruges et grill termometer?

Et grill termometer bruges, når du ønsker, at kødet skal have en specifik temperatur eller stegning. Du kan f.eks. ønske at kødet skal være gennemstegt, medium eller rosa. Til at sikre at du får dette resultat anvendes et stegetermometer. Når du skal bruge dit stegetermometer, skal du først og fremmest indstille dit stegetermometer til den rette temperatur. Hvilken temperatur der passer bedst afhænger af dine præferencer, og hvilket kød der steges.

  • Oksekød: 55 – 60 grader (rødt), 60-65 grader (medium) og 65-68 grader(gennemstegt)
  • Svinekød: 62-65 grader (medium) og 65-70 grader (gennemstegt)
  • Lammekød: 58-62 grader (rødt), 62-65 grader (medium) og 65-70 grader (gennemstegt)
  • Kylling, and og kalkun: 75 grader (gennemstegt)
  • Fisk: 62-66 grader (gennemstegt)

Når du har indstillet dit grill termometer, skal du placere grill termometeret i kødet. Derefter lægger du kødet i en stegeholder eller sætter det på et rotisseri på den varme grill. Nu skal du blot vente på, at dit stegetermometer fortæller dig, at kødet er klar til at blive taget af grillen. Vær opmærksom på at kødet har godt af at hvile, hvorfor du med fordel kan tage kødet af grillen 6-7 grader inden den ønskede temperatur opnås. Herefter skal kødet gerne hvile i 15 minutter i stanniol.

Er du også på udkig efter en ny grill, kan du se vores store udvalg her.

Hvor skal et termometer til grill sidde?

Når du skal indsætte dit stegetermometer, skal det være fra siden af og i midten af kødet. Dit stegetermometer må ikke ramme et ben eller fedtlomme. Hvis du laver flæskesteg, skal du huske at indsætte dit termometer til grill i siden og under sværene. Ellers vil du ikke kunne få sprøde svær.

Hvilket stegetermometer er bedst?

Der er som udgangspunkt tre forskellige typer grilltermometer at vælge imellem: det manuelle, det digitale og det trådløse stegetermometer. Det manuelle stegetermometer Et manuelt termometer er ideelt, hvis du sjældent anvender et stegetermometer. Det er simpelt at anvende, men kræver dog at du jævnligt stikker stegetermometeret i kødet for at undersøge, hvilken temperatur der nu er opnået.

Det digitale stegetermometer

Et digitalt stegetermometer fås i mange forskellige udgaver. Du kan både få et digitalt trådløst stegetermometer eller et, som ikke er trådløs. Det kan også være et stegetermometer, du kan indstille kødtype, tilberedningsgrad og temperatur på. Så bliver stegen helt perfekt. Alternativt kan du vælge det simple digitale stegetermometer, der blot indstilles en temperatur på. Det digitale stegetermometer er det rigtige valg til dem, der ønsker en let tilberedning, hvor man ikke hele tiden skal tjekke temperaturen. Forventer du at anvende stegetermometeret meget, vil det dog være mest optimalt med et trådløst stegetermometer.

Et trådløst stegetermometer

Et trådløst stegetermometer adskiller sig fra det digitale stegetermometer på primært ét punkt. Du kan bevæge dig mere eller mindre frit rundt med det. Derved skal du ikke gå ud til grillen for at tjekke temperaturen. Det trådløse stegetermometer er nærmest et must for grillentusiasten, der ofte anvender stegetermometer. Skal det være den helt store udgave, kan du vælge et stegetermometer med app. Her styres stegetermometeret primært af appen på telefonen, hvor du blot kan indtaste kødtype og temperatur, og så forslår appen tilberedningstid.

Køb dit trådløse stegetermometer hos XL-BYG

XL-BYG har et fint udvalg af stegetermometer til grill. Der er både manuelle, digitale og trådløse, samt stegetermometer med app. Hvis du har brug for råd og vejledning til køb af et stegetermometer, kan du blot besøge din lokale XL-BYG. Her står én af vores dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig. Når du har fundet det ønskede grilltermometer, lægges det i den digitale indkøbskurv. Herefter indtaster du dine personlige oplysninger og vælger leveringsmetode. Du kan vælge at få leveret til din adresse eller spare fragten og afhente hos din nærmeste XL-BYG. Uanset hvilken metode du anvender, vil det være din egen lokale XL-BYG, der leverer varen.