XL-BYG logo

Artikel

BEWI gulvvarmeplader sikrer et behageligt indeklima

Et godt isoleret gulv er essentielt for at opnå det gode, behagelige indeklima. Ved nybyggeri er det efterhånden en selvfølge, at der installeres gulvvarme, og flere vælger også at efterisolere deres gulve for at øge komforten og opnå besparelser på varmeregningen. Vælg gulvvarmeplader i god kvalitet, og som er nemme at arbejde med.

Vandbåren gulvvarme øger komforten og giver en energieffektiv opvarmning, der er sund for indeklimaet. BEWI vandbårne gulvvarmeplader fås med eller uden alu varmefordelingsplader og spor til varmerør. De er isolerende, trykfaste og enkle at montere. Med gulvvarmeplader sikrer du en gulvvarme, der hurtigt reguleres, så de er særligt at foretrække i rum med meget varierende varmebelastning som fx mødelokaler, undervisningslokaler mfl.

Forbedret design giver nemmere montering

BEWI har udviklet en gulvvarmeplade i et forbedret design med spor til både Ø16 mm og Ø20 mm slanger. Vendesporene, som ses på billedet, er med til at sikre en mere enkel montering.

6 gode grunde til at vælge BEWI gulvvarmeplader

  • Høj isoleringsevne

  • Trykfaste

  • Modstandsdygtige over for mug, skimmelsvamp og fugt

  • Enkle at håndtere

  • Genbrugeligt materiale

  • Lang levetid

BEWI plader til vandbåren gulvvarme er isoleringsplader i Jackopor® 250 (EPS). Du får sporplade til varmeslanger og vendeplade i én veldesignet, stabil løsning. Varmefordelingsplader og varmeslanger lægges i pladens fræsede spor, og du skal ikke fastgøre yderligere. Det betyder en simpel og hurtig montering.

Den stærke konstruktion gør pladerne særligt velegnede til både nybyg og renoveringsopgaver. Varmen fordeles jævnt via de brede aluminiumsprofiler, så varmereguleringen bliver mere præcis og fleksibel alt efter behovet i det enkelte rum. Det giver effektiv, tilpasset varme - nat og dag, hele året rundt.

Sådan lægges gulvvarmepladerne

BEWI gulvvarmeplader lægges flydende på bærende gulvkonstruktioner. Før montering sikres det, at underlaget er plant og rent.

Varmeslangerne vendes i vendespor langs pladens korte side - Ø16 i den ene ende og Ø20 i den anden. Der bruges 80-120 m varmeslange pr. kreds.

Trin-for-trin

  1. Udlæg pladerne, så det passer med ønsket rørføring, med fremløb langs ydervæggene, på tværs af gulvbelægningen og med få bøjninger.

  2. Vær opmærksom på at placere pladerne med rigtige ende/vendespor imod hinanden.

  3. Udlæg ikke slangerne under skabe eller andre faste installationer.

  4. Min. 5-10 mm ekspansionsfuge ind mod væggen.

  5. Udlæg varmefordelingspladerne med 5 mm afstand mellem hinanden og over samlingerne i gulvvarmepladerne, så de fastlåses.

  6. Gør sporene helt rene, før du lægger varmeslanger i, så du undgår knirken, eller at overgulvet går i spænd.

  7. Undgå torsionsspændinger i slangerne, når du trykker dem ned i pladerne.

Montering af forskellige typer overgulv på gulvvarmeplader

Parket

Overgulv i parket lægges flydende på tværs af gulvvarmekredsens retning. Brug mindste tykkelse iht. leverandørens anvisninger. Påfør min. 5-10 mm ekspansionsfuge mod væggen.

Laminat

Til overgulv i laminat lægges mellemgulv i spånplader eller gulvgipsplader. Dæk evt. først gulvvarmepladerne med uldpap for at reducere knirk og ujævnheder. Påfør min. 5-10 mm ekspansionsfuge mod væggen.

Plast/linoleum

Til overgulv i plast eller linoleum lægges mellemgulv i 12 mm spånplader eller gulvgipsplader. Dæk evt. først gulvvarmepladerne med svær gulvpap for at reducere knirk og ujævnheder. Påfør min. 5-10 mm ekspansionsfuge mod væggen.

Keramik/fliser

Til overgulv i keramik eller fliser kræves en bærende gulvkonstruktion i beton eller 22 mm gulvspånplader, der kan modsvare den stivhed, der opnås ved afstand max c/c 300 mm. Montér klinkerne efter fliselims-leverandørens anvisninger.