XL-BYG logo

Artikel

Hulmursisolering - en guide til efterisolering af hulmuren

Der findes mange måder at efterisolere dit hus på – en af de mest effektive og samtidig mest effektive er at hulmursisolere. På én gang får du nedbragt din varmeregning, og du får et sundere indeklima. Og så nedbringer du din udledning af CO2, fordi du ikke bruger så meget varme.

Et sundere hus og et bedre klima

For at få lavet en hulmursisolering kræver det naturligvis, at du har et hus, hvor ydervæggen har en hulmur mellem det yderste lag mursten og indervæggen. De fleste huse i Danmark, der er bygget efter 1920’erne, har en formur og en bagmur – herimellem kan du hulmursisolere og få et sundere hus og et bedre indeklima.

Hvad er hulmursisolering?

Hulrummet mellem formur og bagmur kan variere, men er oftest omkring 5 centimeter. I dette hulrum kan der blæses isoleringsmateriale ind, som af sig selv vil fordele sig og danne en effektiv efterisolering.

Selve indblæsningen af isoleringsmaterialet sker ved, at man piller enkelte mursten ud af ydermuren, eller ved at bore huller i fugerne mellem stenene. Herefter indmures murstenene igen, og hullerne lukkes.

Sådan foregår en hulmursisolering

Start med en snak med en af vores medarbejdere om efterisolering af din bolig og tag fat i en fagperson, der udfører selv hulmursisoleringen. Her er ikke tale om gør-det-selv-arbejde, men et arbejde for en autoriseret isolatør med det rette udstyr.

Hvad er prisen for hulmursisolering?

Efterisolering af en hulmur koster typisk mellem 120,- og 150,- kr. pr. kvm, men kan variere alt efter den konkrete bolig.

Hvilke materialer benyttes til hulmursisolering?

Der findes flere forskellige effektive efterisoleringsmaterialer, der gennem årene er blevet benyttet til isolering af hulmur – fx flamingo-kugler (ekspanderet polystyren), LECA letklinker og mineraluld i granuleret form, der nemt kan blæses ind i hulrummet mellem for- og bagmur. Nye og mindre miljøbelastende materialer til hulmursisolering som fx papiruld er også ved at vinde frem på markedet.

Fælles for de forskellige typer af isoleringsgranulat er, at de er lette og har en høj, isolerende virkning. Og det siger sig selv, at alle isoleringsmaterialer skal leve op til bygningsreglementets krav om isoleringsevne, brandsikkerhed og modstandsdygtighed imod fugt.

Lad os hjælpe med din hulmursisolering

Selvom der skal en autoriseret isolatør til at udføre selve hulmursisoleringen, er vores faguddannede medarbejdere altid klar til at rådgive om materialerne til hulmursisoleringen og de andre former for efterisolering, der findes. Kig ned i din lokale XL-BYG.



Viser 8 ud af 48 produkter