Artikel
Hvad koster det at male boligen?
Står du overfor en flytning eller renovering? Så skal boligen måske males, men det behøver ikke at sprænge budgettet. Læs med og bliv klogere på, hvor meget maling du skal bruge samt pris.
Artikel
Står du overfor en flytning eller renovering? Så skal boligen måske males, men det behøver ikke at sprænge budgettet. Læs med og bliv klogere på, hvor meget maling du skal bruge samt pris.
Skal boligen eller stuen males? Med vores beregner kan du udregne den præcise pris og mængde ud fra hver vare under kategorien maling. Hvis du fx vælger RUM eller Dyrup maling, dækker malingen typisk et område på cirka 6-10 kvadratmeter pr. liter, afhængigt af det specifikke produkt og bundens sugeevne. Det vil sige, at du kan nøjes med at bruge omkring 3 liter maling til en bolig på 30 kvm2. Det er muligt at vælge forskellige typer maling fra RUM, men vælger du en af de billigste, kan det gøres for omkring 199,- til 499,-.
Det er dog vigtigt at huske på, at det afhænger af flere faktorer, og derfor er det en god idé at beregne den præcise mængde maling ud fra vores beregner, som du finder under hvert produkt under maling. Her kan du benytte funktionen ”Beregn dit forbrug”.
Når du har valgt den ønskede malingstype, f.eks. en vægmaling fra RUM eller Dyrup, er det tid til at beregne, hvor mange kvadratmeter væg, der skal males. Dette kræver, at du måler bredden og højden i det pågældende rum.
Hvis du for eksempel skal male et værelse, skal du måle bredden på hver enkelt væg individuelt. Derefter sammenlægger du disse tal for at få den samlede overfladebredde. Dette breddeantal skal indtastes i malingsberegneren.
Næste skridt er at måle rummets højde, og denne højde noteres også i malingsberegneren.
På den måde kan den lave en præcis beregning af den nødvendige mængde maling og få et overblik over prisen for malerarbejdet. Vær opmærksom på, at målene skal angives i meter.
Med vores beregner kan du tjekke, hvor meget maling du skal bruge, og hvad det koster.
På vores malingsberegner beder vi dig også om at angive, hvor mange gange du planlægger at male for eksempel boligen eller et værelse. Vi anbefaler altid, at du maler mindst to gange for at sikre, at den gamle maling er fuldstændigt dækket. Indstil derfor vores malingsberegner til at male to gange.
Her er nogle generelle tommelfingerregler for mængden af forskellige typer af maling:
Almindelig rækkeevne for vægmaling (glans 10): 8-10 kvadratmeter per liter (kvm/l).
Almindelig rækkeevne for loftmaling (glans 2): 8-10 kvm/l.
Almindelig rækkeevne for træ- og metalmaling (glans 50): 8-10 kvm/l.
Almindelig rækkeevne for træbeskyttelse (dækkende/uhøvlet træ): 6-8 kvm/l.
Almindelig rækkeevne for facademaling (glans 2): 8-10 kvm/l.
Almindelig rækkeevne for gulvmaling (glans 50): 8-12 kvm/l.
Du kan læse meget mere om, hvor meget maling, du skal bruge her.
Selvom du selv kan lave nøjagtige beregninger af den nødvendige mængde maling til dine malerprojekter, vil en samtale med en af vores erfarne medarbejdere i malerafdelingen altid være en mulighed. Her kan du modtage rådgivning om valg af maling, vejledning til malerarbejdet og få tonet din maling i din ønskede farve.
Guide
Tjekliste ved flytning
Flytninger kan være en spændende, men udfordrende tid. Vores omfattende tjekliste guider dig gennem hele processen, fra planlægning og pakning til ankomst og indretning af dit nye hjem. Vi har samlet 78 ting, du skal huske, når du flytter.
Artikel
Tjekliste: Det skal du huske, når du flytter hjemmefra
Skal du til at flytte hjemmefra? Vi har samlet en række tjeklister, som kan gøre din flytning så nem og problemfri som muligt. Vi guider dig igennem de ting, du skal huske at købe, gøre og være opmærksom på, så du kan føle dig godt forberedt på din nye tilværelse.
Artikel
Hvor meget maling skal jeg bruge?
Hos XL-BYG har vi gjort det nemt for dig at beregne, hvor meget maling du skal bruge til dit maleprojekt. Det betyder, at du køber præcist den mængde maling, du har brug for og slipper for dumme rester og for at betale for maling, du ikke får brug for.
Videoguide
Guide: Spartling og opsætning af filt
Det er nemmere at spartle og opsætte filt, end de fleste tror. Med et godt forarbejde, de rette værktøjer og de rigtige materialer kan du selv spartle en væg, så den bliver flot – og efterfølgende opsætte filt, så væggens overflade bliver glat og stærk. Følg vores trin-for-trin-guide - så er du godt på vej til et godt resultat.
Videoguide
Guide: Opfrisk dit gamle møbel med maling
Måske har du været på loppemarked og fundet et smukt, slidt møbel eller måske trænger et gammelt arvestykke til at få en ny farve? Det tager ikke lang tid at give et gammelt møbel en ny, spændende farve – og det kræver ikke særlige gør-det-selv evner at fremtrylle et flot resultat. Se vores video her på siden og følg vores enkle trin-for-trin guide.
Videoguide
Sådan maler du dine vægge trin-for-trin
Denne video viser dig trin-for-trin, hvordan du maler dine vægge, så resultatet bliver helt i top.