Se vores store udvalg af forskellige typer grill her
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny
Opskrift til 4 personer
3 æbler
200 g svesker
2 rødløg
Stegesky/fond fra anden
2 dl fløde
2 d rødvin
1-3 spsk. maizena
ca. 1 spsk. ribsgelé
Sovsekulør

I denne opskrift grilles and på grill ved brug af et rotisseri. Ud over hvad du normalt bruger til tilberedning af andesteg såsom fjerkræsaks, kniv og skærebræt, får du brug for følgende udstyr for at opnå det bedste resultat.
Bruger du en frossen and, skal den optøs korrekt efter anvisningen på pakken.
Fjern hals og indmad fra andens skrog (det ligger typisk i en pose indeni anden). Fjern eventuelle indmadsrester, flommefedt og fjerrester.
Gnid anden indvendigt med 0,5 spsk. flagesalt.
Skær æbler i grove stykker. Pil rødløg og skær dem i grove både. Bland æble, svesker og rødløg i en skål. Fyld andens skrog med blandingen, og snør anden op med kødsnor og/eller kødnåle, så der holdes på fyldet, og lårene bindes ind. Gnid anden ind i den resterende mængde salt.

Skyl de forskellige grøntsager, og skær dem i grove skiver. Kom grøntsager og krydderier i en alubakke.
Stil alubakken med fyld lige under det sted, din and skal grilles på rotisseri, og tilsæt vand og lidt rødvin over fyldet.

Fastgør anden til rotisseriet. Sæt spyddet med anden i rotisseriets motor, og tænd for motoren.
Lad anden grille i 2-2,5 time ved indirekte varme på ca. 185 grader, indtil den har en kernetemperatur på omkring 68-69 grader. Det er vigtigt, at anden grilles ved indirekte varme og ikke direkte varme over lang tid, da den risikerer at brænde på og få for meget varme. Grill evt. anden ved direkte varme få minutter til sidst, så den får gyldent, sprødt skind.
Tilsæt løbende vand til alubakken under grilningen, så det ikke tørrer op.
Tag den færdige and af rotisseriet, når den rette kernetemperatur er nået, og læg den på et skærebræt. Vent ca. 45 minutter med at skære den ud, så du får et mere saftigt resultat. Andens kernetemperatur vil i løbet af de ca. 45 minutter, stige til ca. 74 rader, som er den optimale kernetemperatur for en and. Imens du venter, kan du tilberede sauce og evt. andet tilbehør.

Si stegeskyen gennem en sigte. Kassér de smagsgivende grøntsager fra alubakken.
Hæld stegeskyen i et højt, klart glas eller beholder. Stil skyen i køleskabet i 15 minutter, så fedt skiller sig fra sky og lægger sig i overfladen.
Skum forsigtigt fedtet fra skyen.
Hæld nu andeskyen i en gryde, og tilsæt fløde og rødvin.
Bring saucen i kog, og lad den simre.
Udrør maizena i koldt vand i et glas, og tilsæt lidt ad gangen, imens du pisker, indtil saucen har den rette konsistens.
Smag til med ribsgelé, og giv saucen farve med sovsekulør.
Servér anden med brun sovs og fx en lækker salat – og hvad du ellers synes, der hører sig til en lækker andesteg.
