XL-BYG logo

Videoopskrift

Opskrift: Flæskesteg med grillede kartofler, brun sauce og frisk rødkålssalat

Julen varer lige til påske – eller hele året, hvis du har lyst til det. Vi har udviklet en grillopskrift på flæskesteg med det hele. Rødkålssalat med appelsin er det perfekte tilbehør til en lækker flæskesteg på grill, og læg dertil vores opskrift på brun sovs og kartofler, så lover vi dig, at du kan tage både flæskestegen og julemiddagen til nye højder. Tilbereder du flæskestegen på en roterende grill (rotisseri), får du både lækre sprøde svær og en saftig steg.

Flæskesteg med brun sovs, kartofler og rødkålssalat opskrift

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Flæskesteg - tilberedt på grill og gerne rotisseri

  • Svinekam, ca 1,5 kg

  • Salt

Stegesky

  • Alubakke

  • 2 gulerødder

  • 0,5 knoldselleri

  • 1 porre

  • 1 løg

  • 1 håndfuld timian

  • 4 laurbærblade

  • 10 peberkorn

  • 0,5 liter vand

Brun sovs

  • Stegesky fra fadet

  • 2 dl fløde

  • 2 dl rødvin

  • 2 spsk. maizena

  • 1 spsk. ribsgelé

  • sovsekulør

Grillede kartofler

  • 1 kg kartofler

  • 2 spsk. olivenolie

Rødkålssalat med appelsin

  • 0,5 rødkål

  • 2 appelsiner

  • 50 g mandler

Dressing til rødkålssalat

  • Skal af 0,5 appelsin

  • 3 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 1 tsk. honning

  • 1 tsk. dijonsennep

  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Flæskesteg

  1. Tænd for alle brændere på grillen ved svag varme og opvarm grillen til 200 grader.

  2. Tjek at sværen er ridset korrekt, dvs. at der ikke er steder, hvor sværene stadig hænger sammen. Pas på ikke at skære ned i kødet, så kødsaften kan komme op gennem stegning. Det kan give bløde svær.

  3. Krydr sværen grundigt med salt og fastgør stegen i din rotisseri-kurv.

  4. Sæt rotisseriet på grillen og lad stegen dreje rundt. Placér alu-bakken (hvori du har lagt alle de snittede grøntsager) under stegen og sørg for, at der hele tiden er vand ved grøntsagerne.

  5. Grill stegen i 45 minutter pr. kilo kød – dvs. cirka 1 time og 20 min. for en steg på 1,5 kg. Tjek kødets kernetemperatur løbende og sigt efter en temperatur på 65 grader. En langtidsstegt flæskesteg, der er tilberedt på rotisseri, er både nem og utroligt lækker.

  6. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud. Imens kan du grille kartofler og lave brun sovs.

Stegesky (til brun sovs fra flæskesteg)

  1. Rens alle grøntsager og skær dem i grove stykker. Kom dem i en alu-bakke med krydderierne og hæld vand over.

  2. Placér alu-bakken under stegen. Det er hemmeligheden bag en god, brun sovs til flæskesteg på grill.

Grillede kartofler

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er netop møre. Fordel dem i en alu-bakke og vend dem i olivenolie.

  2. Sæt alu-bakken med kartofler på grillen, imens stegen hviler. Når kartoflerne får lidt grillskorpe, er de perfekte og helt ideelle som tilbehør til flæskesteg og brun sovs.

  3. Tag et par grillhandsker på og ryst bakken løbende.

Brun sovs til flæskesteg

  1. Si stegeskyen fra alu-bakken i en sigte. Kassér grøntsagerne (kan evt. benyttes som tilbehør til din grillede flæskesteg).

  2. Hæld stegeskyen i en gryde og tilsæt fløde og rødvin. Bring saucen i kog og lad den simre.

  3. Udrør maizena i koldt vand i et glas og tilsæt lidt ad gangen, imens du pisker, indtil saucen har den rette konsistens.

  4. Smag til med ribsgelé og giv saucen farve med sovsekulør.

Rødkålssalat

  1. Snit rødkål fint og kom det i en skål.

  2. Riv skallen af appelsinen og rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

  3. Vend dressingen i den snittede rødkål.

  4. Skær skallen af appelsinerne med en skarp kniv og skær dernæst appelsinerne i skiver.

  5. Vend appelsinerne i salaten og stil den på køl indtil servering.

  6. Rist mandlerne på en tør pande, men vent med at drysse dem over salaten til lige inden servering.

Servér flæskesteg med brun sovs, grillede kartofler og den friske rødkålssalat.



Viser 6 ud af 6 produkter

Se flere grillopskrifter her