Videoopskrift
Opskrift: Pitabrød med grønt og kebab
Tilbered hele måltidet på grillen. Med det rette tilbehør kan du lave autentiske pitabrød, saftig kebab og lækre grøntsager.
Videoopskrift
Tilbered hele måltidet på grillen. Med det rette tilbehør kan du lave autentiske pitabrød, saftig kebab og lækre grøntsager.
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny
Opskrift til 4 personer
500 g skært lammekød
3 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. friskrevet muskatnød
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
2 røde peberfrugter
1 squash
2 spsk. olivenolie
Salt
2 dl lunken vand
25 g gær
2 dl yoghurt
2 spsk. olivenolie
10 g salt
400 g tipo 00 hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
Yoghurtdip
Start med at forberede kødet. Bland alle ingredienser i en skål, så marinaden fordeler sig på lammekødet. Stil skålen på køl i mindst 6 timer (og gerne natten over).
Lav pita-dej. Smuldr gær i lunken vand i en skål og rør rundt, til det opløses. Tilsæt yoghurt, olivenolie og salt og rør rundt. Tilsæt først fuldkornsmel og rør det ind i dejen. Tilsæt dernæst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i skålen i 45 minutter.
Forbered grøntsager. Skær grøntsagerne i grove skiver og vend dem i olivenolie og salt.
Klargør grillspyddene. Fastgør kødet på kebabspyd. Brug gerne et rotisseri med kebabspyd.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Form dem til kugler og rul dem forsigtigt ud med en kagerulle til cirka 1 cm tykkelse. Placér pitabrødene på to stykker bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter, imens du forvarmer din pizzasten.
Placér pizzastenen på en kold grill. Tænd for alle blus og opvarm grillen til minimum 250 grader.
Fastgør rotisseriet med kebabspryd og lad det dreje rundt i cirka 5-10 minutter, til kødet er gennemstegt. Grill grøntsagerne på risten under, så de får ekstra smag fra kødsaften. Brug en pizzaspade til at føre pitabrødene ind på den varme pizzasten. Luk for grillen og lad dem bage i 3-5 minutter, til de er luftige og gyldne.
Flæk pitabrødene og servér med grillede grøntsager, kebab og yoghurtdressing.
Opskrift
Opskrift: Kyllinge tacos
Dette måltid tager ikke mere end 15 minutter at bikse sammen. Perfekt som nem gæstemad eller til en hverdagsaften med grillvejr.
Videoopskrift
Opskrift: Marineret kamsteg med grillede kartofler
Med et rotisseri kan du grille en sprød og saftig steg. Sæt en bakke kartofler under stegen og lad dem få smag af stegens lækre marinade.
Videoopskrift
Opskrift: Pizza på grill
Med det rette tilbehør er det både nemt og fantastisk lækkert at lave sprøde, grillede pizzaer.
Opskrift
Opskrift: Tomahawk steak med grillede gulerødder
Hvad end du er mest til salat eller steak, vil dette måltid uden tvivl vække begejstring.
Opskrift
Opskrift: Grillsteaks med rustikke kartofler og hjemmelavet Bearnaise sauce
Den fuldendte grillmenu må næsten være et par velhængte steaks grillet til perfektion, fritter og så selvfølgelig en hjemmelavet bearnaise-sauce. Vi viser dig, hvordan du kan lave det hele her.
Opskrift
Så nemt laver du popcorn på grillen
Opskrift: Brug dit rotisserie til at lave lækre popcorn direkte på grillen, så de lune sommeraftener kan nydes med en god snack.