Videoopskrift
Opskrift: Shakshuka
Shakshuka er en afrikansk morgenmadsret. Den smager dog også vidunderligt til brunch, frokost eller aftensmad, så her har du altid en god grund, til at tænde op for grillen.
Videoopskrift
Shakshuka er en afrikansk morgenmadsret. Den smager dog også vidunderligt til brunch, frokost eller aftensmad, så her har du altid en god grund, til at tænde op for grillen.
Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny
Opskrift til 4 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika (peberfrugt), gerne røget
2 stødt tsk. spidskommen
2 dåser hakkede tomater
Salt & friskkværnet peber
2 håndfulde frisk spinat
4 æg, str. M/L
1 håndfuld friske urter (fx persille eller koriander)
Hak løget fint, riv hvidløget og skær peberfrugten i små tern.
Tænd grillen og opvarm grillpanden herpå.
Svits løg og peberfrugttern i olivenolie på grillpanden. Drys med paprika, spidskommen, salt og peber og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige.
Hæld de hakkede tomater over panden, rør rundt og bring saucen i kog.
Tilsæt skyllet spinat og rør rundt, indtil spinaten falder sammen.
Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg og luk dernæst låget på grillen. Lad nu din Shakshuka simre i cirka 5 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende.
Pynt med friske krydderurter og servér.
Alternativt kan du også lave en Shakshuka med bønner i saucen. Det giver en lidt tungere og mere mættende ret, der stadig smager fantastisk. Brug gerne kidneybønner. Et godt tip er også at bruge feta som ekstra tilbehør til din Shakshuka: Tag en blok feta og smuldr den i grove terningestore stykker over den færdige Shakshuka.
Du kan også lave din Shakshuka uden brug af grill. Her tilbereder du tomatsaucen i en stegepande først, inden du hælder den i et ovnfast fad. Æggene slår du ud i fire fordybninger i saucen. Stil det ovnfaste fad i en ovn på 200°C og tag fadet ud, når æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende.
Opskrift
Opskrift: Kyllinge tacos
Dette måltid tager ikke mere end 15 minutter at bikse sammen. Perfekt som nem gæstemad eller til en hverdagsaften med grillvejr.
Videoopskrift
Opskrift: Marineret kamsteg med grillede kartofler
Med et rotisseri kan du grille en sprød og saftig steg. Sæt en bakke kartofler under stegen og lad dem få smag af stegens lækre marinade.
Videoopskrift
Opskrift: Pizza på grill
Med det rette tilbehør er det både nemt og fantastisk lækkert at lave sprøde, grillede pizzaer.
Opskrift
Opskrift: Tomahawk steak med grillede gulerødder
Hvad end du er mest til salat eller steak, vil dette måltid uden tvivl vække begejstring.
Opskrift
Opskrift: Grillsteaks med rustikke kartofler og hjemmelavet Bearnaise sauce
Den fuldendte grillmenu må næsten være et par velhængte steaks grillet til perfektion, fritter og så selvfølgelig en hjemmelavet bearnaise-sauce. Vi viser dig, hvordan du kan lave det hele her.
Opskrift
Så nemt laver du popcorn på grillen
Opskrift: Brug dit rotisserie til at lave lækre popcorn direkte på grillen, så de lune sommeraftener kan nydes med en god snack.