XL-BYG logo

Opskrift

Opskrift: Grillet laks og polenta med asparges

En lækker opskrift på grillet laks, som smager helt fantastisk med polenta og asparges til.

Se vores store udvalg af grill og tilbehør her

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny

Grillet laks og polenta er en lækker ret, som giver en skøn smagsoplevelse. Grillet laks har en intens og lækker smag og er rig på omega-3 fedtsyrer, som er godt for kroppen. Polenta er kilde til komplekse kulhydrater og fibre, og når det grilles, får det en sprød overflade, som gør smagen endnu bedre.

Laks og polenta på grill

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 stykker laks

  • 1 bundt asparges

  • Olivenolie

  • Salt og friskkværnet peber

  • 1 dl aïoli

Polentatrekanter

  • 3 dl polenta majsgryn

  • 1 l vand

  • 30 g revet parmesan

  • salt

  • 2 spsk. olivenolie

Tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Kom polenta majsgryn, salt og vand i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.

  2. Rør revet parmesan i gryden, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad beklædt med bagepapir, og lad den stivne på køl i mindst 1 time eller natten over.

  3. Læg en stegeplade på den ene halvdel af grillen. Tænd grillen, og lad den varme op til middelvarme (omkring 225 - 250 grader).

  4. Skær den kolde, stivnede polenta ud i trekanter, og dryp olivenolie over.

  5. Steg polentatrekanterne på grillen, cirka 10 minutter på hver side. Pas på med at vende dem, før de er blevet flot gyldne med grillstriber. Når polentatrekanterne er færdige, kan de komme op på topristen af grillen og derved holde sig lune.

  6. Dryp olivenolie over laks og asparges, og krydr godt med salt og peber.

  7. Steg først laksen på stegepladen, cirka 5 minutter på hver side.

  8. Når laksen næsten er færdig, kommes asparges på grillen.

  9. Servér grillet laks, polenta og asparges med aïoli.

Se flere grillopskrifter her