Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny
Opskrift til 4 personer
2 spsk. stødt kanel
100 g rørsukker
100 g blødt smør
Rør gæren ud i mælken i en stor skål.
Tilsæt æg, rørsukker, kardemomme og salt og rør det ud i mælken.
Tilsæt dernæst melet lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, til den er helt glat og skinnende. Lidt som en dej til snobrød.
Skær smørret i små tern og ælt dem ind i dejen.
Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 1,5 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
Smør remonce ud på rektanglen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.
Skær strimler på tværs af dejen på ca. 3 cm. Del strimlen i to næsten hele vejen op (som et par bukser) og sno de to ender omkring hinanden.
Lad dejen efterhæve i 30-45 minutter, imens du tænder op for bålet. Vent, til der næsten kun er gløder tilbage. Se vores kanelsnurrer-video her på siden, inden du går i gang!
Lav remonce ved at røre kanel, sukker og blødt smør sammen i en skål. Sno omhyggeligt dejen omkring en snobrødspind og tryk den let fat. Bag først brødet over høj varme, så det sætter sig og bliver gyldent, og lad det dernæst bage færdigt over gløderne.
Tip: Kanelsnurrer med marcipan: Ønsker du en ekstra lækker og saftig remonce, kan du tilsætte marcipan.
Vores opskrift på kanelsnurrer er helt klassisk, men det er også muligt at lave både glutenfri og veganske kanelsnurrer over bål. Det er akkurat lige så nemt, som vi har vist i vores opskrift. Det er også muligt at lave kanelsnurrer uden gær, af surdej og koldhævede kanelsnurrer – og det er sågar muligt at lave sunde kanelsnurrer, hvis du gerne vil holde styr på kalorierne i dine snobrødskanelsnegle. Uanset hvilken slags, du ender med at lave, så husk, at bålmad altid er en af de bedste måder at samle familien og tilberede hyggemaden i fælleskab... særligt når det gælder kanelsnurrer!
Se vores udvalg af produkter til bålstedet her.