XL-BYG logo

Opskrift

Opskrift: Mexi-burgere med chilimayo og cheddar

Prøv denne lækre opskrift på grillmad, der kan laves i hverdagen og til fest.

Se vores store udvalg af grill og tilbehør her

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny

Der er mange grunde til at grille kylling til en mexicansk burger! Først og fremmest giver det en lækker og saftig smag til burgeren. Når du griller kylling, bliver den sprød på ydersiden og saftig på indersiden, hvilket skaber en lækker tekstur og smagsoplevelse. Endelig kan du marinere eller krydre med mexicanske krydderier for at give burgeren et mexicansk touch.

Mexicanske burgere med kylling

4 personer

Kylling - det skal du bruge

  • 500 g kyllingebrystfilet

  • 2 spsk. ahornsirup

  • 2 spsk. olivenolie

  • Saften af 1 lime

  • 2 tsk. røget paprika

  • 2 tsk. hvidløgspulver

  • 1 tsk. stødt koriander

  • ½ cayennepeber

  • Salt og friskkværnet peber

  • 150 g cheddarost

Tilbehør

  • 8 burgerboller

  • 2 dl chilimayonnaise

  • 2 dl salsa

  • 4 bøftomater

  • 2 avocadoer

Fremgangsmåde

  1. Bland ahornsirup, olivenolie, limesaft og alle krydderierne i en skål.

  2. Del hver kyllingebrystfilet i to stykker, og kom stykkerne i skålen med marinaden. Lad kyllingekødet marinere i mindst to timer på køl, dog gerne natten over.

  3. Tænd for grillen og lad den blive godt varm.

  4. Klargør grøntsagerne: Skær tomater og avocado i skiver.

  5. Grill kyllingen til den er flot gylden på begge sider. Læg skiver af cheddarost over kyllingestykkerne de sidste par minutter, så osten smelter.

  6. Halvér burgerbollerne, og grill dem kortvarigt, så de bliver lune og får flotte grillstriber.

  7. Smør burgerbollerne med chilimayonnasie og salsa, og fyld burgerbollerne med kylling, tomater og avocado inden servering.

Se flere grillopskrifter her