Med skiftende vejrforhold, hvor vi oplever alt fra kraftige regnskyl til tørkeperioder, er det blevet essentielt at tænke i klimasikring af boligen. Øgede nedbørsmængder og uforudsigeligt vejr kan blandt andet resultere i fugtproblemer og oversvømmelser, hvilket stiller krav til effektive løsninger for at beskytte vores hjem. Det er vigtigt at være på forkant med disse udfordringer for at minimere risikoen for skader og sikre et godt indeklima. Her på siden finder du hjælp til at forbedre boligens evne til at modstå de vejrforhold, vi står over for i dag og i fremtiden.
For at reducere risikoen for oversvømmelse i dit hjem, er det afgørende at have de rette tiltag på plads. Løsninger som faskiner og regnvandskassetter er effektive midler til at håndtere overskydende vand og kan spille en central rolle i din vandsikringsstrategi. Ved at implementere disse systemer kan du sikre, at regnvandet bliver ledt væk fra dit hus og ned i undergrunden på en kontrolleret måde, i stedet for at det akkumulerer på overflader, hvor det kan forårsage skade.
For mange husejere er kælderen et praktisk rum til opbevaring, vask eller endda ekstra opholdsrum. Men kælderen er også det sted i huset, der er mest udsat for oversvømmelse og fugtproblemer, især i tider med skiftende vejrforhold. Klimasikring af kælderen er derfor en vigtig foranstaltning for at beskytte din ejendom mod vandskader.
Er skaden sket?
Lej en affugterGuide
Omfangsdrænet holder kælderen tør
En fugtig kælder er stort set ubrugelig, hvis den skal anvendes til opbevaring af almindeligt indbo. Et omfangsdræn leder effektivt fugten væk fra den omkringliggende jordbund. Se her, hvordan du lægger drænet.
Artikel
Klimasikring med faskiner og lokal afledning af regnvand
Regnen falder med hyppigere frekvens og større mængder. Det eksisterende kloaknet kan mange steder ikke følge med, og det resulterer i oversvømmelser. De store klimaforandringer, vi står overfor, øger behovet for nye løsninger. Samtidig bliver vi flere og flere, vi bor tættere og tættere, og vi ændrer i stigende grad de naturlige overflader, som før drænede vand, for at gøre plads til asfalterede veje, belægninger og bygninger.
Mærke
Dræn vandet væk!
Det er afgørende at tage hånd om oversvømmelser og overskydende vand omkring dit hus for at undgå potentielle skader. Ved at håndtere vandet korrekt kan du beskytte fundamentet og forhindre vand i at trænge ind i boligen og forårsage betydelig skade.
Artikel
Udvendig efterisolering og omfangsdræn
Leca® letklinker 10 - 20 er et effektivt materiale til omfangsdræn, som samtidig fungerer som udvendig efterisolering. Leca® letklinker anvendes som omfangsdræn langs fundamenter til at bortlede vand, så soklen ikke står i vand og suger fugt. Ud over de gode drænende egenskaber, gør Leca® 10-20’s lave vægt det nemt at håndtere og indbygge.
Videoguide
Sådan standser du opstigende fugt
Med denne trin-for-trin vejledning kan du selv standse opstigende fugt fra soklen fra at ødelægge murværket.
Videoguide
Sådan redder du den fugtige kældervæg
Selv en lille smule fugt i kældervæggen kan gøre kælderen ubrugelig til f.eks. opbevaring eller arbejdsværelse. Problemet kan løses med en indvendig vandtætning af din kældervæg. Med Skalflex® Fugtsikring får du et professionelt resultat. Se hvordan i filmen her.
At skabe et sundt og behageligt indeklima er afgørende for både trivsel og sundhed for beboerne. Et godt indeklima bidrager til bedre livskvalitet og kan mindske risikoen for sundhedsproblemer forbundet med dårlig luftkvalitet, fugt og svamp.
Vores 7 tips til et bedre indeklima hjælper dig blandt andet med at forbedre luftkvaliteten og komforten i dit hjem.
Læs mereFor at mindske risikoen for skader på din bolig under stormvejr er det vigtigt at gøre sig nogle forberedelser. Et vintertjek af huset er et godt udgangspunkt; det kan omfatte vedligeholdelse af taget, herunder at sikre, at tagsten eller tagplader er fastgjort korrekt og udskifte dem om nødvendigt. Derudover bør tagrender og nedløbsrør renses for blade og andet affald for at sikre, at vandet kan løbe frit og ikke fører til vandskader.
At klimasikre taget er en væsentlig del af at holde dit hjem sikkert og tørt, uanset vejret. Med passende foranstaltninger kan du sikre, at dit tag er forberedt på alt fra stærk vind og kraftig regn til snebyger.
Grønne tage, også kaldet sedumtage, er blevet meget populære – og det forstår vi godt. Græstagene giver nemlig dit hus et naturligt look ved at falde i ét med de grønne omgivelser, og så er sedumtaget i stand til at optage store mængder regnvand. Faktisk helt op til 50%, hvilket aflaster kloaksystemet og reducerer risikoen for oversvømmelser.
For at beskytte dit hus mod potentielle fugtskader er det vigtigt jævnligt at rense dine tagrender for blade og grene. Ved at gøre dette flere gange om året sikrer du, at vandet ledes korrekt væk fra bygningen. Tjek samtidig om tagrenderne er tætte og har det rette fald mod nedløbsrøret, hvilket er afgørende for effektiv håndtering af regnvand.
En kreativ og omkostningseffektiv metode til at rense tagrenderne er at lave en 1½ liters sodavandsflaske om til en skovl ved at skære den halvt over. Dette simple redskab passer ofte perfekt til tagrendens bredde og kan gøre rengøringsprocessen både let og økonomisk.
Over tid kan vejrets påvirkning føre til slid, revner og utætheder i murværket, som kan medføre dyre skader. Her på siden kan du dykke ned i, hvordan du effektivt klimasikrer din facade ved at reparere murens fuger og revner, hvilket ikke kun forbedrer bygningens æstetik, men også dens evne til at stå imod vejret.
På lager online
Click&Collect